Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj!
Kérjük várjon, engedélyezés...
×

Az élet két keréken, avagy ez már több mint hobby


Értékelés:
(0 szavazat)

Aham....arra nem...?
Akkor újratervezés.↩
Lényegen nem változtat...erdő...bringa...jó idő...

Majdnem30...
Mindjárt 400...
Ja...igen...km az idén...január elsején nulláztam a bringám számlálóját...
A héten átbillen a km mutató,?

Éveken át a kerékpár mint munkába járó eszközöm volt, plusz bevásárlásaimhoz vettem elő a tárolóból.Már nem tudom pontosan, mikor és mért pattantam fel a nyeregre és hova vezetett az első utam, de valószínű hogy mély nyomot hagyott bennem, hisz azóta rendszeresen tekergek. Eleinte ha már 5 km-t lepedáloztam olyan büszkle voltam magamra, mint ha minimum a Tour de France-on indultam volna.
Volt egy nagyon retro bringám, még fiamat hordtam vele oviba annó , majd a lányomat. Tudni kell hogy fiam ma már 27. életévében van, lányom 15.-ben. Szóval nem mai csirke  volt az Zöldike, de nekem kikerekezni a munkahelyemig, tökéletesen megfelelt, csak már kezdett kicsit ciki lenni, hogy annyira régi és lestrapált, hogy a retro címke is csak jelenthet neki:)
Majd a következő járgányom egy használt kerékpár lett, kb 2 évig volt nálam. Tudta , hogy nyugdíjba fogom küldeni, mert akkor még újságot hordtam vele, és az utolsó kanyarnál elszakadta a fékbowden.   Mint ha érezte volna, hogy az utolsó útja lenne.
Közös tárolónkban szemeztem már régebb óta egy bringával, ott állt lapos kerékkel, teljesen jó állapotban. tudtam , hogy a tulaj külföldön vállalt munkát, és megkérdeztem tőle, hogy igényt tart e a cangára , mert megvenném. Így került hozzám egy kicsit komolyabb járgány, amit már nem csak munkába járásra használtam.  Megtettem vele kisebb távokat is...ezek a kisebb távok 20-25 km körül mozogtak.
Nagyon tetszett , hogy már nem csak a munkhely és a lakás között élvezhetem a kétkerekümet.
Na de jött a vágy egy komolyabb, erősebb géppel többre lennék képes. Irigyeltem azokat akiknek ,, menő,, bringájuk volt.
Plusz állásom révén, lehetőségem lett egy ,,menő,, bringát vásárolnaom. Igaz ez sem nullkilóméteresként került hozzám, viszont az első tulaj nagyon megkímélte, és teljesen újszerű állapotban vásároltam meg tőle. A gumiabroncson még a ,,szőrök,, is ott voltak, szóval alig volt benne pár kilóméter.
Eszméletlen büszke voltam az új járgányomra. Szerelem volt első látásra.
Próbakör sikerül, innentől fogva nincs megállás.
Lassan kezdtem kimozdulni messzeb helyekre is. Kezdetben csak a környéket derítettem fel, de tavaly, barátokkal megyehatáron kívülre is merészkedtünk. Júliusban lesz éve , hogy beinvesztáltam egy kerékpáros computerbe. Fél év alatt 700 km-t tekertem le. Tudom , nem sok, mert a profik ezt egy hétvége alatt megejtik, de én nem profi vagyok, csak hobbitekergő.
Januárban nulláztam mindent, tiszta lappal, vagyis computerrel kezdtem az új évet.
..és igen....ha az égiek is úgy akarják , akkor a héten átfordul a kilóméteróra 400-ra. Sajnos a vírus okozta korlátozások végett, lényegesebben kevesebbet tudok kimenni kerékpározni, azt is csak egyedül. Baráti társasággal tervezett túrákat el kell halasztanunk. A Balcsi kört szerettük volna letekerni, hááááát  bízom benne, hogy az idén még lesz rá lehetőségünk.
Addig csak magányosan gyűjtöm a kilómétereket. Cél : 2020-ban az 1000.