Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj!
Kérjük várjon, engedélyezés...
×
Piroskuckó

Piroskuckó

szombat, 18 szeptember 2021 08:45

Sütni jó.. na de a takarítás...

Sütni jó dolog, na de takarítani és tudni, hogy ha nem tesszük, csak rétegződik a szennyeződés amit később még nehezebb lesz eltávolítani. Csajok,ugye ismerős? Tegye szívére a kezét,és őszintén vallja be, aki még soha nem hagyta használat után tisztítatlanul a sütőjét. Nálam bizony előfordul. Aztán jön a jujj...már megint hogy néz ki Neki kellene állnom kipucolni, de olyan macera ...és a többi gondolat. Szerencsére nálunk kapható egy szuper termék. Igaz magától nem fogja kipucolni a sütőt és szüksége van ránk is, de nagyban megkönnyíti eme ,,nem nagyon szeretem ezt a munkát,, érzést. Az aktív hab kb 15-20 perc alatt feloldja a makacs szennyeződéseket, majd egy szivaccsal le tudom törölni. Bő vízzel többször átmosom a tiszta sütőt a kellemetlen szagok eltüntetése miatt, majd ha megszáradt, bekapcsolom. Ugyan is első alkalommal úgy jártam, hogy tisztítás után az első sütésnél nem hagytam egy ,,üresjáratban,, üzemelni míg a szag teljesen el nem tűnik és hát igen...meglehetősen büdi volt . Az ételt pedig inkább nem ettük meg. Ezek az apró taktikák amik mint saját tapasztalatom, jól jöhet mindenkinek.
kedd, 09 március 2021 14:05

Csatlakozz a Betterware klubhoz

Otthon végezhető, online munka befektetés nélkül!

Ha az anyagi helyzeted kilátástalannak találod, vagy egyszerűen jól jönne még egy kis plusz, megoldás,  kérd a tájékoztatómat. ❗ Én már túl vagyok ezen a problémán és szívesen megosztom veletek, hogyan sikerült talpon maradnom, egy kilátástalannak tűnő helyzetből. Két éve itthonról dolgozom, Sokan próbáltak lebeszélni, hogy buta vagyok, de mivel kellett a pénz, kitartóan dolgoztam mégis. 

Most már nagyon örülök, hogy senki nem tudott elbizonytalanítani  nem kísérleteztem semmi mással, csináltam, amit elkezdtem. Pár hónap alatt több tízezer forintot kerestem, ami azóta folyamatosan növekszik. Egy jól működő rendszerben dolgozom, amit ajánlok mindenkinek, akiben van egy kis kitartás, és szeretne többet kihozni magából, szeretne többet az élettől, vagy egyszerűen kell a pénz ? Ha érdekel egy befektetés nélküli lehetőség, keress privát, vagy akár kommentelj egy igent ! 

Kedves Látogató!

Örülök, hogy benyitottál a Piroskuckóba!
Biztosan találtál olyan terméket, amelyik elnyerte a tetszésed és szívesen megvásárolnád.
Most egy fantasztikus lehetőséget kínálok számodra, amellyel kedvezményesen megrendelheted, amit kiválasztottál.
Kérj klubtagságot, és 23%-kal olcsóbban juthatsz hozzá.

S hogy mért jó a klubtagság nálunk?
Ha belenézel a pénztárcádba, tuti, hogy több üzlet törzsvásárlói kártyája lapul benne.
Mit nyújtanak ezek?
10 -15 % kedvezményt a vásárlási összegből, ami a legtöbb boltban csak a teljes áron kínált portékára vonatkozik, az akciósokra nem. 
 A másik eshetőség a pontgyűjtés. Ha egy bizonyos pont összegyűlt a kártyán, levásárolhatod. Viszont ezeket is csak az éppen futó akcióban lévő termékekre.

...és még sorolhatnám…

De visszatérve a kiinduló kérdésemre, mért is jó klubtagként hozzánk tartozni:
-Nálunk 23% kedvezmény jár minden termékre, az akciósokra is!
- Akkor és annyit rendelsz amennyit akarsz, nincs felső és alsó értékhatár.
-Rendelésed kb egy hét múlva át is veheted, és hogy még tovább fokozzam, ezért sorban sem kell állnod, hisz a futár az ajtódig szállítja.
-Utánvéttel fizethetsz a futárnál akár kézpénzzel akár bankkártyával, de online is rendezheted a rendelés leadásakor.
(GLS futárcéggel állunk szerződésben).
-Amennyiben nem tetszik a termék, 30 nap áll rendelkezésedre, hogy visszaküld és az vételárat visszakapod.
- Kényelmesen, otthonról oldhatod meg a vásárlást, hisz a cég minden klubtagjának saját felhasználói felületet biztosít.
-Nem kell plasztikkártyát igényelned, a tagság a felvétel pillanatától él, és már igénybe vehető minden kedvezmény.


                                                                                                         DE EZ MÉG NEM MINDEN!!!


Amennyiben májusban kéred a klubtagságot, és még ebben a hónapban vásárolsz, a cég megajándékoz.

Csatalakozni az alábbi linken lehet:
https://sp.betterware.hu/sp/registration/sponsorno/HU-27856 (részletekről keress elérhetőségeim egyikén)

Ajándékod a következő:

A klubtagság semmi kötelezettséggel nem jár és kérésre bármikor megszüntethető.

Amennyiben Te is kihasználnád a lehetőségeket keress bizalommal.
Legoza Piros Betterware független képviselő


 

Aham....arra nem...?
Akkor újratervezés.↩
Lényegen nem változtat...erdő...bringa...jó idő...

Majdnem30...
Mindjárt 400...
Ja...igen...km az idén...január elsején nulláztam a bringám számlálóját...
A héten átbillen a km mutató,?

Éveken át a kerékpár mint munkába járó eszközöm volt, plusz bevásárlásaimhoz vettem elő a tárolóból.Már nem tudom pontosan, mikor és mért pattantam fel a nyeregre és hova vezetett az első utam, de valószínű hogy mély nyomot hagyott bennem, hisz azóta rendszeresen tekergek. Eleinte ha már 5 km-t lepedáloztam olyan büszkle voltam magamra, mint ha minimum a Tour de France-on indultam volna.
Volt egy nagyon retro bringám, még fiamat hordtam vele oviba annó , majd a lányomat. Tudni kell hogy fiam ma már 27. életévében van, lányom 15.-ben. Szóval nem mai csirke  volt az Zöldike, de nekem kikerekezni a munkahelyemig, tökéletesen megfelelt, csak már kezdett kicsit ciki lenni, hogy annyira régi és lestrapált, hogy a retro címke is csak jelenthet neki:)
Majd a következő járgányom egy használt kerékpár lett, kb 2 évig volt nálam. Tudta , hogy nyugdíjba fogom küldeni, mert akkor még újságot hordtam vele, és az utolsó kanyarnál elszakadta a fékbowden.   Mint ha érezte volna, hogy az utolsó útja lenne.
Közös tárolónkban szemeztem már régebb óta egy bringával, ott állt lapos kerékkel, teljesen jó állapotban. tudtam , hogy a tulaj külföldön vállalt munkát, és megkérdeztem tőle, hogy igényt tart e a cangára , mert megvenném. Így került hozzám egy kicsit komolyabb járgány, amit már nem csak munkába járásra használtam.  Megtettem vele kisebb távokat is...ezek a kisebb távok 20-25 km körül mozogtak.
Nagyon tetszett , hogy már nem csak a munkhely és a lakás között élvezhetem a kétkerekümet.
Na de jött a vágy egy komolyabb, erősebb géppel többre lennék képes. Irigyeltem azokat akiknek ,, menő,, bringájuk volt.
Plusz állásom révén, lehetőségem lett egy ,,menő,, bringát vásárolnaom. Igaz ez sem nullkilóméteresként került hozzám, viszont az első tulaj nagyon megkímélte, és teljesen újszerű állapotban vásároltam meg tőle. A gumiabroncson még a ,,szőrök,, is ott voltak, szóval alig volt benne pár kilóméter.
Eszméletlen büszke voltam az új járgányomra. Szerelem volt első látásra.
Próbakör sikerül, innentől fogva nincs megállás.
Lassan kezdtem kimozdulni messzeb helyekre is. Kezdetben csak a környéket derítettem fel, de tavaly, barátokkal megyehatáron kívülre is merészkedtünk. Júliusban lesz éve , hogy beinvesztáltam egy kerékpáros computerbe. Fél év alatt 700 km-t tekertem le. Tudom , nem sok, mert a profik ezt egy hétvége alatt megejtik, de én nem profi vagyok, csak hobbitekergő.
Januárban nulláztam mindent, tiszta lappal, vagyis computerrel kezdtem az új évet.
..és igen....ha az égiek is úgy akarják , akkor a héten átfordul a kilóméteróra 400-ra. Sajnos a vírus okozta korlátozások végett, lényegesebben kevesebbet tudok kimenni kerékpározni, azt is csak egyedül. Baráti társasággal tervezett túrákat el kell halasztanunk. A Balcsi kört szerettük volna letekerni, hááááát  bízom benne, hogy az idén még lesz rá lehetőségünk.
Addig csak magányosan gyűjtöm a kilómétereket. Cél : 2020-ban az 1000.

 

szerda, 12 február 2020 08:33

Mért csinálod...hogy csináltad?

Csak álom lenne a végtelen szabadság?
Én már tudom, hogy nem.
2017.szeptember 2,
Ez az a dátum, ami (akkor még nem tudtam) megváltoztatta az az életem.
Nem...nem mentem férjhez, nem is a lottón nyertem...
Építkezni kezdtem.
Mégpedig karriert.
Fogalmam sem volt róla, hogy mi fog felépülni, kunyhó vagy palota, de tégláról téglára kezdtem el felhúzni a falat.
Ma még csak a 2.emeletnél járok, de van egy csodás saját édenkertem, amit úgy hívnak:szabadság!
És ez még nem a vége...
Tőlem is sokan kérdezték annó...mért csinálom...
Ma már gratulálnak és azt mondják...valamit jól csinálsz...
#sikeresemberek #szabadság #álom #célok #édenkert #karrier #éldazéleted #business
#sikeresanyu #változtass #teéleted #mlm #marketing #betterware #PIROSKUCKÓ
#legozapiros

vasárnap, 09 február 2020 08:59

Az énidőm...

1986!

Véget ért az általános iskola és kezdődött valami új valami izgalmasabb. Ipari iskolás lettem, mert akkor még így hívták a középiskolákat.

Izgalommal vártam, mit is hoz majd a felnőtté válás. Akkor még úgy gondoltam, ha középiskolás leszek akkor már felnőtt is.

Pár héttel az iskolakezdés után, ha jól emlékszem, egyik osztályfőnöki órára bejött egy kedves és humoros fiatalember. Mesélt az iskolában működő természetjáró szakkörről. Nagyon megtetszett, és pár osztálytársammal elmentünk az első túrára….

Nem emlékszem már hova vezetett az első közös túra, talán a közeli Parkerdőbe, de iszonyúan jól éreztük magunkat, nagyon jó társaságba kerültünk, Gézabá pedig ontotta a jobbnál jobb történeteit. Arról nem is beszélve, hogy az erdő és a táj magába szippantott.
Onnantól fogva, amit lehetőségem volt rá…mentem a csapattal…

Eger..Bánkút…Sárvár és még sorolhatnám , hova jutottam el a természetjárókkal akkor. Bánkúti túra hatalmas élmény volt. Ajkán már a tavasz napsugaraival sejtette velünk, hogy hamarosan a tél elköszön tőlünk. Nem is gondoltuk, hogy fent északon még javában tombol a tél. Sípálya mellett volt a szállásunk, mondanom sem kell, hogy kihasználtuk a lehetőséget. Mint ahogy említettem nem voltunk felkészülve…de mit a leleményes diákok feltaláltuk magunkat…nylonzacskó, esőkabát…ezeket használtuk szánkó helyett. Már rég leoltották a reflektorokat a pályán mi még mindig ,,szánkóztunk,,. Ruhánk átázott, fáztunk, de élveztük minden pillanatát. Másnap mentünk tovább, száraz ruha kellett így Gézabá egész éjszaka a gönceinket szárítgatta. Nem volt ránk mérges, nem haragudott.

DE, visszatérve a blogom eredeti témájához…
Sajnos hamar eltel a 3 év, és beléptünk a nagybetűs ÉLET-be…munkahely, majd a nagy szerelem, házasság, gyermek…és a túrák elmaradtak, és felejtésbe merültek.

Viszont azt mondják, soha nincs késő újrakezdeni.

Pár éve mikor a lánykám már akkora volt, hogy el tudtam vinni magammal, elkezdtem tervezni ezt az újrakezdést…

Nem tudom ki az, aki hisz a sorsban, én állítom, hogy nincsenek véletlenek.

Szép tavaszi nap sétálunk hazafelé szüleimtől, és Gézabá jön velem szemben, a piros melegítőjében, hátizsákkal. Beszédbe elegyedtünk, többek közt a túra is szóba került…Hétvégén egy kb. 10 km-es teljesítményes túrára mentek, ahol ,,véletlen,, volt 2 hely a buszon….kérdés nem volt, mentünk.

Lányom nagyon jól érezte magát, Géza bá pedig a történeteivel teljesen megbabonázta.
Most, hogy munkámból kifolyólag több szabadidővel rendelkezem, ismét belebújtam a bakancsomba, és amikor csak tehetem megyek a csapattal a túráikra.

Régi diáktársaim nincsenek már ott, de az örökifjú bakancsos gárda is szuper jó, és szívesen veszek részt velük a későbbiekben is.

Gézabá az, aki nem öregedett az évek alatt, és ugyan olyan lendülettel gyalogol , kerékpározik mint anno 35 éve.

És aki nem ismerné, amit kétlak , hogy Ajkán lenne olyan, a piros melegítőjéről ezer százalék, hogy tudja.. Ő a mi Gézabá-nk .
Aki nem csak engem, de több száz diákot, felnőttet megszeretettet a természettel, a gyalogtúrákkal.

 

Legyenek útjaid hepehupásak, kanyargósak, elhagyatottak és veszélyesek, de vezessenek el a legnagyobb csodákhoz. Hegyeid nyújtózzanak fel a fellegek fölé.

 

Edward Abbey

szombat, 25 január 2020 07:47

A dal egy biztos hely

7 éves lehettem, talán második osztályos , mikor 2 hölgy bejött egyik tanóránkra, és énekeltünk nekik. Még ma is emlékszem, hogy a ,,Kis kacsa fürdik,, volt az a dal, amit előadtam akkor.
Sejtésem sem volt, hogy mért voltak ők ott.
Majd pár nap múlva szüleim kaptak egy levelet a zeneiskolától, hogy meghallgattak és felvettek.
Szerintem ők sem tudták, hogy került a levél hozzájuk, mire kiderült, hogy a ,,nénik,, a zenetanárok voltatak.
Egy év előkészítő után, hangszert kellett választani.
Hallani sem akartam másról mint a zongora.
De túljelentkezés volt, így tanácsolták, hogy válasszak másikat.
Sírtam az igazgatóiban, hogy ha nem zongorázhatok, akkor nem is járok többet zenesuliba.
Végül is sikerült zongorán tanulnom, amit szégyen szemre a 4.évbem abbahagytam.
Megjegyzem, ma is bánom, hogy a kamaszkori lustaságom felülemelkedett a gyakorlásokon.
A zene akkor is megmaradt az életem mozgatórugójaként.
Felnőtt fejjel, egy 10 évig tartó házasság végetértével, egy zenekarba jelentkeztem énekelni.
Kb 10 évig a mulattatás volt a hétvégi program.
Mikor ennek vége lett Veszprém következett, magánének
Lányom születése után ezt abba kellett hagynom.
Az ének és a zene szeretete viszont megmaradt.
Sokat gondolkodtam, hogy egy kórusba kellene helyet kérnem, és hamarosan meg is érkezett a megoldás,
Lánykámat vittem egyik reggel iskolába, és megszólított az énektanárnője, hogy a kislánynak nagyon szép hangja van, örökölte e, anyuka esetleg tud e énekelni,?Mert a kórusukba várnának énekelni szerető tagokat.
Meghallgattak, azóta a Cantabile vegyeskar tagja vagyok.
Lánykámnak is megadatott a hangszer a torkában, és mint az anyuja,imád énekelni.
Szeptemberben beirattam a zeneiskola magánének szakára.
Ott kérdeztem, hogy felnőtteknek van e lehetőségük beiratkozni,
Természetesen...jött a válasz...felnőttoktatás is van.
Gyors jelentkezési lap kitöltése...és így kerültem ismét a zeneiskolába, majdnem 40 év után.
Soha nincs késő újrakezdeni

csütörtök, 16 január 2020 09:16

Minden kezetben az elindulás a legnehezebb

Mindig kellenek új kihívások és leküzdendő akadályok.
Hetek óta motoszkál a fejemben egy gondolat...ha már bringázni nem akarok a hidegben, konditermet sem nekem találták ki, mit is kezdjek magammal.
Igen, a futás amit sosem szerettem, és mindig azt vallottam, ez az az sport amit én soha nem fogok űzni.
Viszont ott van az a DE..!!!
...és akkor jönnek a kifogások...fáradt vagyok, hideg van, fáj mindenem...ezekkel saját magamat csapom be.Mert sem a szomszédnak sem senki másnak nem válik hasznára vagy előnyére, ha én elkezdek/vagy nem kezdek el futni.
Csak magamnak teszek jót. Egészségileg és fizikailag is.
Reggel kinéztem az ablakon....köd van...ma megint nem indulok el...
Aztán bevillant ...manager vagy Piros...te papolsz a kollégáidnak az akaratról, a kifogásokról...ez nem jó példamutatás(még ha nem is tudnak róla mire készülök),
Hát megcsináltam...leküzdve a köddel való takarózást, leküzdve azt, hogy minusz fokok repkednek, leküzdve a komfortzónámból való kilépést, és az újtól való félelmeimet.
Igen is kellenek a kihívások, az akadályok, a bevállalások annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.
Igaz, ez az első alkalom volt, hogy kimerészkedtem, és több volt a séta, mint a futás, viszont megtettem az első lépést, és magamat ismerve, lesz folytatás.
Na... azért nem a maratonra készülök...
Legyen csodás napotok,

Eljutni A-ból B-be

,, Cselekvésre késztető tényező, amely növeli a személy hajlandóságát” ….így kezdődött a reggeli beköszönésem a munkatársi chat-re.

Aztán folytatódik a benzinnel, ami szükséges ahhoz, hogy eljuss A-ból B-be…
És itt jött a gondolat mi nem a benzinhez kapcsolható, de köze van az autóhoz.

1990 óta van jogsim, imádtam is vezetni.  Aztán 15 éve egy tragédia miatt, eltettem jó mélyre, meg sem akartam hosszabbítani mert minek , ha rettegek az autóban utasként is, hát még ha nekem kellene vezetni. Tömeg közlekedtem, bringáztam, gyalogoltam. De még is úgy gondoltam, ha már meg van az a fránya jogsi, nem szabad veszni hagyni, sosem tudhatom mit hoz a jövő, így mindig hosszabbítást szavaztam De milyen jól tettem…

Kb egy éve megfogalmazódott benne, hogy az üzletem lassan megkívánja, hogy a kétkereket 4-re váltsam.

Február végére ott volt az autó, amivel én csak gondolatban játszottam el.
Örültem de kétségbe voltam esve….mivel nagyfiam tett róla, hogy a gondolataimat valóra váltsa, nem mondhattam azt , hogy vidd vissza az Opelt. Több mit 10 év alatt jó, ha 5-ször vezettem, akkor is csak a városban. Emlékszem, pénteki nap volt , hogy elhozta az autót, hétvégén dolgozott, nem tudott velem próbaútra jönni. Hétvégén oktató videókat néztem, olvastam az autó műszaki dolgairól, mert hát sokat felejtett az ember. Azt tudtam hol a sebváltó, gázpedál…stb Ott állt a ,,kisasszony„ a parkolóban és csak nézegettem 2 napig. Megfordult a fejemben. Biztos ez kell nekem? Eddig is megvoltam autó nélkül, jó volt a bringa , az autóbusz, vonat… az is elvitt A-ból B-be. De hát nem bánthatom meg a fiamat azzal , ha már szerzett nekem egy autót, hogy nem kell, mert félek tőle. Igen, féltem, nem szégyellem bevallani. De aztán hétfőn szabin voltam… kinéztem az erkélyen….ott állt velem szemben a Kispiros…és szinte hívott, hogy gyere..várlak…kulcs a kézbe, remegő lábakkal lementem, szerintem a kezem jobban remegett míg beindítottam…kézifék ki…hajrá….és mentem.több mint 10 év után először…egyedül…ki a forgalomba…. Megcsináltam, de még mindig nem éreztem azt, hogy kell nekem….hogy rutint visszaszerezzem mint a nagyságos kisasszonyok, autóval jártam dolgozni. De ne tudjátok meg, hogy már esténként azon agyaltam, hogy tudok leparkolni, mi van ha nincs hely, hogy fordulok meg…..nem vagyok normális, igaz? Szabályosan féltem beülni… még mindig azt éreztem, ez nekem nem kell, viszont ott volt a de ha már….. Ott volt az a gondolat, hogy mit fognak gondolni rólam a kollégák, ha esetleg, bénázok parkolás közben, vagy sokáig tart míg leteszem az autót, vagy lefullad…és a többi negatív gondolat.

Motivációm meg volt a vezetéshez, de jöttek a kifogások….azért megyek busszal a másik városba mert esőben nem vezetek, mert meleg van és a buszon van légkondi…hasonlókat hitettem el magammal és a többiekkel is….  Az autó ott áll a parkolóban én meg buszhoz vagyok kötve….Aztán leküzdve a félelmet, egyik próbára autóval mentem fel Veszprémbe…Nem voltam időhöz kötve, míg a buszra vártam volna, a fele utat már megtettük.

Most már beülök a tütübe és megyek, lehet lassabban és bénázva mint azok akik ezer éve vezetnek. Első időkben kicsit fusztrált az, hogy mi van ha nem olyan tempóban megyek, mint a többiek, ha megvárom , míg biztosan ki tudok fordulni egy kereszteződésből, holott egy rutinos már heted meg hét határon járna , én meg még mindig ott zümmögök, mi van ha rám dudálnak, ha tolnak le az útról. De tudjátok mit? Nem érdekel ki mit gondol, vagy hogy mutogat…akkor fordulok ki mikor nekem biztonságos, nem előzök úgy ha én nem érzem azt, hogy most nem kockáztatok semmi, holott már 3 autó is elhúzott mellettünk….hadd menjen…én meg haladok abban a tempóban amit biztonságosan érzek, mert el szeretnék jutni a B-be.

Remélem megértettétek, hogy ha van motiváció, akkor a félelmeinket és a kifogásokat is le kell győzni ahhoz, hogy eljussunk a kiindulási pontból a B-pontba.  Azóta mióta a kifogások nem okoznak akadályt, számtalanszor elmondtam….most már örülök, hogy van egy autóm.

hétfő, 18 november 2019 17:14

Kávé és a só

Reggel álmosan kikászálódtam a konyhába, és mit minden nap, ma is a kávé volt az első értelmes dolog, amivel találkozni szerettem volna.

Kávé bekészít, cukor, tej ahogy illik…Fura illata volt a kiskanálnak, de még akkor sem tűnt fel semmi…áááá… biztos estéről kint maradt a konyhaszekrényen…gondoltam én.  De mikor az első korty kávé életmentő ízét éreztem volna a számban hirtelen, belém nyilallt az a bizonyos hétfő reggeli fájdalom….

Hogy is indulhatna a hét első napja, mint egy jól megsózott kávéval. Felemelő érzés.

Ahelyett, hogy morcosan kiöntöttem volna az elsózott kávémat, egy jót mosolyogtam saját éberségemen.
Azt mondják, mosolyogj hétfőn és zavard össze a világot, nekem ma bejött.

Ha nincs a só, akkor lehet én is morcos leszek egész nap, mert úgy általában a hétfői napra ez jellemző. Ha valami balul sül el ezen a napon, legtöbbször a hétfőre fogjuk. Nem tudjuk megmondani mért, de a legtöbben haragszunk rá. Szegény…pedig ugyan olyan nap, mint a többi…még is a legszívesebben eltörölnénk.

És akkor mi lenne?

Mint ahogy a só jó. De ha a só elveszti ízét, mivel ízesítik meg? A hétfővel kerek a világ.

….és egy megsózott kávéval… hétfő hajnalban .

Különben is, egy kis kutatás után rátaláltam, hogy nem is olyan hülyeség, ha sózzuk a kávét.

 

A kávé sokkal aromásabb lesz, ha a kávéfőzőbe, az őrölt kávé tetejére egy csipetnyi sót teszünk. (internet)

Na de két kanállal? :)